“Dijital ekonomi liderleri” listesindeki Çin’in oyun firması Yoozoo’nun CEO’su Lin Çi çalışanı tarafından zehirlendi. Müdahalelere rağmen ünlü CEO kurtarılamadı ve öldü.
Çin’in oyun firması Yoozoo’daki bir çalışanın CEO Lin Çi’yi zehirlemesi gündeme bomba gibi düştü. 16 Aralık’ta Şanghay kentinde aracıyla eve dönüş yolunda rahatsızlanan Lin Çi, hastaneye gitti. Sonrasında tedavisine başlanan CEO için, Yoozoo tarafından önce durumunun stabil olduğu bildirildi. Ancak yeni duyuruya göre Lin Çi ne yazık ki hayatını kaybetti.
Hastanenin raporuna göre Lin Çi kesin olarak zehirlendi. Bu raporun polise iletilmesi sonucunda soruşturma başlatıldı. 39 yaşındaki Lin’in zehirlenmesi sonrasında yapılan ilk soruşturmada, şirket personellerinden Şü soyadlı birinin şüpheli olduğu açıklandı. CEO Lin Çi’nin söz konusu çalışanla sorun yaşadığı ve işten çıkarmak istediği buna ek olarak da işten çıkmaya zorlamak için maaşını düşürdüğü belirtildi. Bunlar sebebiyle Şü’nün yöneticisini zehirlediği iddia edildi.