Geçtiğimiz sene web sitesine de uygulamasına da erişim engeli getirilen Uber, Türkiye’de tekrar faaliyete geçecek. İstinaf mahkemesi, ilk derece mahkemesinin Uber için aldığı kararı hatalı buldu ve erişim engelini ortadan kaldırdı.
İstinaf mahkemesinin bugün almış olduğu karar ile Uber tekrar Türkiye’de faaliyete geçebilecek. İlk derece mahkemesinin verdiği kararı bozan istinaf mahkemesi, erişim engelini kaldırdı.
Uber Küresel sözcüsü, Türkiye’ye inandıklarını ve bağlı olduklarını vurgularken istinaf mahkemesinin kararına oldukça mutlu olduklarını uygulamalarını İstanbul’da bulunan bütün yolcu ve taksi şoförlerine sunacaklarını dile getirdi.
Uber, 2014’den beri İstanbul’da hizmet vermekteydi. İstanbul’daki halk için çok tercih edilen güvenli bir ulaşım seçeneği haline gelmiş olan Uber’i, Türkiye’de 4,5 milyonun üzerinde kişi indirmiş ve kullanmıştı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte, Uber uygulaması UberTaksi hizmeti de sağlayacak. Uber uygulaması, İstanbul’da halihazırda 14.500 taksi şoförü tarafından kullanılmıştı. Taksilerin haricinde VIP kategorisinde olan araçlar ile taşımacılık yapan kişiler de vardı.
Uber’e çeşitli taksici dernekleri ve birlikleri dava açmıştı. En sonunda Uber’in Türkiye’de bulunan bütün faaliyetleri sonlandırıldı. Bunun yanı sıra site ve uygulamasına da erişim engeli getirilmişti. Taksicilerin de Uber kullanmasına karşın, mahkeme kararına göre Uber korsan faaliyet sayılmıştı. Ticari taksiler de yolcu bulmak amacıyla Uber’i kullanıyordu. 2010’dan beri faaliyet gösteren Uber, 66 ülkede 700’ün üzerinde şehirde gün içinde 19 milyon yolculuk yapılmasına olanak sağlıyor.