• Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
Çarşamba, Mart 22, 2023
Son Haberler
  • Giriş
  • Kayıt
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Son Haberler
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Ana sayfa Haberler

Sahte altıncılara kuyumcu tuzağı

Ocak 19, 2021
Kategori Haberler

Geçtiğimiz hafta merkezi İstanbul olan operasyon toplamda 8 ili kapsamıştı. İstanbul Mali Suçlar ile Mücadele Müdürlüğü’nün ekipleri savcılığın talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden 54 tanesi tutuklandı. Soruşturma dosyası incelendiğinde, şebekenin bir bölümünde, sahte altın üretimi gerçekleştiren atölyelerin yetkilileri bulunurken, bir bölümünde de üretilen sahte altınların pazarlamasını yapan kişiler bulunuyor. Dosyaya göre, bir süredir teknik ve fiziki olarak takip altında olan şebeke üyelerinin hemen hemen bütün hareketleri kayıt altına alındı. Üretimi yapılan sahte altınların pazarlamacısı olduğu iddiası ile gözaltına alınan Burak G.’nin 24 saatlik aralar ile iki ayrı ilde satışını yapmaya çalıştığı sahte altınlar ile ilgili detaylar ise oldukça dikkat çekici.
Burak G. İsimli şahıs geçtiğimiz 19 Kasım tarihinde İstanbul’da, sahte altınlarla çantasını doldurup Ankara’ya yol aldı. G.’nin amacı Çankaya ve Etimesgut’taki kuyumculara altınları satmaktı. G., söz konusu gün saatte, kuyumcu E. N.’nin dükkânına giriş yaptı. G.’nin dükkanına girdiği sırada dükkanda başka müşteriler de bulunuyordu. Burak G., takı kutusunun içinden çıkardığı 8 gram ağırlığındaki bir bilekliği E. N.’ye satmak istediğini dile getirdi. Kuyumcu N., dükkânın da kalabalık olması sebebiyle Burak G.’den aldığı bilekliği ayrıntılı bir şekilde inceleyemeden 880 TL’lik ödemeyi gerçekleştirdi. Fakat, G.’nin dükkândan ayrıldıktan 10 dakika sonra E. N., Burak G.’den aldığı bilekliği minek taşına sürüp ayar suyu ile kontrolünü yaptı. E. N., o anda dolandırıldığını fark etti. Altın diye almış olduğu bilekliğin, gümüş olduğunu anladı.
Burak G., ilk vurgununu yaptıktan 2 saat sonra bu defa Etimesgut’ta E. K.’ya ait olan kuyumcu dükkânına gitti. Burak G., E. K.’ya da 900 TL değerinde bir sahte bileklik sattı. Ankaralı kuyumcuların arka arkaya sahte altın ile dolandırılmaları kuyumcuları toplu olarak harekete geçirdi. Her işyerindeki kameralar ile Burak G.’nin görüntüleri alınarak diğer kuyumculara dağıtıldı. Bu görüntülerin ulaştığı illerden biri olan Zonguldak’ta Kuyumcular Odası Başkanı olan Çetin Çelik, aynı gün içerisinde ilde bulunan kuyumcuların olduğu WhatsApp grubunda söz konusu görüntüleri paylaştı ve esnafa dikkatli olma çağırısında bulundu.
Ankaralı birden fazla kuyumcuya sahte altın satan Burak G., görüntüsünün alındığından habersiz bir şekilde 20 Kasım tarihinde Zonguldak’a gitti. Bu defa çoğu kuyumcunun yer aldığı çarşıdaki L. O.’nun işyerine gitti. Burak G., L. O.’nun tezgâhına, düğününde takıldığını iddia ettiği altınların içinde olduğu takı kutusunu koydu. G., kutudaki sahte bilekliği L. O.’ya uzattı. L. O., bilekliği eline aldığı anda sahte olduğunu fark etti. L. O. bir yandan elindeki sahte bilekliğe bakarken, diğer taraftan da bir gün öncesinde gruba gönderilen görüntülere göz attı. L. O., karşısındaki kişiyi tanıdı fakat G.’nin durumu anlamaması için uğraştı. L. O., Burak G.’yi çarşıda bulunan başka dükkânlarına götürme bahanesiyle dışarı çıkardı. Planı Burak G.’yi yakalatmak olan L. O.’nun planını Burak G. saniyeler sonra anladı ve kaçtı. Birçok kuyumcu Burak G.’yi çarşı içerisinde kovaladı. G.’nin kaçmak için bindiği aracın plakasını alan polis birkaç saatte aracı buldu.
Teknik takibe alınan şüphelilerin telefon kayıtlarında ise ilginç konuşmalara rastlandı. Hakkında tutuklama emri çıkarılan Burak G., Ankara’daki kuyumculara sahte altın sattıktan sonra alınan görüntüsü İstanbul’da bulunan kuyumcuların da eline geçti. S. Ş. adlı kuyumcu, Burak G.’ye, görüntülerinin kuyumculara yayıldığını söyledi. Ayrıca S.Ş., Burak G.’ye patentli malları sattığı için tepki gösteriyor.

Etiketler: Altınİstanbulkuyumcusahtetuzak
Bir önceki içerik

Devlerden ‘mesaj’ ortaklığı

Bir sonraki içerik

İstanbul Havalimanı’nda uçuşlar kesintisiz devam ediyor

Benzer İçerikler

Volkswagen varlıkları
Haberler

Volkswagen Varlıkları Rusya’da Donduruldu

kentsel dönüşümde merak edilenler
Haberler

Kentsel Dönüşümde Merak Edilenler

Haberler

Togg T10X Ön Siparişi Başladı

Bir sonraki içerik

İstanbul Havalimanı’nda uçuşlar kesintisiz devam ediyor

ÖNERİLEN HABERLER

trump

Trump İle İlgili Şok Gelişme

merkez bankalarında ikilem

Merkez Bankalarında İkilem

abd ecb euro dolar

Piyasalarda Neler Oluyor?

Volkswagen varlıkları

Volkswagen Varlıkları Rusya’da Donduruldu

kentsel dönüşümde merak edilenler

Kentsel Dönüşümde Merak Edilenler

fed ve enflasyon

Piyasalarda Son Gelişmeler

ETİKETLER

2020 ABD Almanya Altın Amerika Avrupa açıklama aşı BioNTech ceza covid-19 dava destek Dolar Donald Trump dünya ekonomi ekonomik enflasyon Euro ihracat koronavirüs kovid-19 Maske otomobil pandemi petrol piyasalar rekor Rusya salgın sosyal medya TCMB tedbir Twitter TÜİK Türkiye vatandaş virüs yeni Zam Çin ünlü İngiltere İstanbul

POPÜLER İÇERİKLER

Haberler

Dijital Göçebelik yayılıyor!

Geçen seneden bu yana evden çalışma bütün dünyada devam ederken bir yandan da ülkeler cazip teklifler ile dijital göçebeliği hayata...

931 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor

Pancar ve şeker üretiminde rekor

trump

Trump İle İlgili Şok Gelişme

Son Haberler

Türkiye'nin ve Dünya'nın son dakika gelişmelerini anlık takip edebileceğiniz en iyi haber sitesi.

Bizi takip edin:

Son Haberler

  • Trump İle İlgili Şok Gelişme
  • Merkez Bankalarında İkilem
  • Piyasalarda Neler Oluyor?

Kategoriler

  • Dünya (263)
  • Ekonomi (503)
  • Haberler (1.560)
  • Kültür (37)
  • Magazin (108)
  • Politika (7)
  • Spor (5)
  • Uncategorized (4)
  • Yaşam (16)

Derlemeler

trump

Trump İle İlgili Şok Gelişme

merkez bankalarında ikilem

Merkez Bankalarında İkilem

  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Welcome Back!

Login to your account below

Şifrenizi mi unuttunuz? Sign Up

Yeni hesap oluştur!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In