Yeni Yılın İlk Aylarında “Kanuni” Gemisi ile Karadeniz’de İlk Sondaj Faaliyetine Başlanacak!
Karadeniz sondaj faaliyetleri kapsamında 14 Kasım 2020’de, Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni, Filyos Limanı’na ulaşmıştı.
“Kanuni” gemisi 227 metre uzunluğunda, 114 metre yüksekliğinde, 42 metre genişliğinde ve 60 bin 316 groston ağırlığına sahiptir. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde olup 2012 yılında inşa edilen sondaj gemisi Kanuni’nin, Haydarpaşa Limanı’ndan sökülen kulesi başka bir gemiyle Filyos Limanı’na getirilerek, vinç yardımıyla karaya indirilmesinin ardından kule dikimi gerçekleştirildi.
Kulenin sondaj ekipmanlarının montajı, kuyu dibi emniyet sistemi bakımı, deniz seyir testi gibi işlemler yürütülecek. Deniz seyir testi yapılmasının ardından gelecek günlerde diğer çalışmaların da bitirilmesiyle Kanuni, 2021 yılının ilk aylarında Fatih ile Karadeniz’de ilk sondaj faaliyetine başlayacak.