Sağanak Yağış Araçları Sular Altında Bıraktı!
İzmir’de 4 gündür devam eden yağış, dün gece etkisini iyice arttırarak Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir Mahallesi’nde denizin taşmasına neden oldu. Denizin taşmasıyla sahil bölgesindeki sitelerin bahçeleri ve otoparkları sular içerisinde kaldı. Yol kenarında park halinde olup, sulara gömülen araçları için, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri, vatandaşları uyardı. Araçlarını kurtarmaları için belediyenin siren sesiyle yaptığı çağrı sonrasında bazı vatandaşlar belediyeye tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da sular altında kalan araçlarını çekici yardımıyla kurtarmaya çalıştılar.
Dün gece İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Dereköy Mahallesi’nde karayolunda hareket halinde bulunan hafif bir ticari araç, sel sularına kapılarak yaklaşık 800 metre sürüklendi. Bölgeye gelen polis, sağlık ve AFAD ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda araçta bulunan 5 kişiden 3’ünün kurtulurken, 2’sininse kayıp olduğu bildirildi. Akıntıya kapıldıkları düşünülen 2 kişinin arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. Gece sonuç alınamayınca çalışmalara ara verildi ve kayıp 2 kişinin bulunması için sabah saat 09.00 itibari ile tekrar arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.
İzmir’in Buca ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde ise 42 Numaralı Dostlar Sitesi’nin istinat duvarı sağanak yağmur nedeniyle çöktü ve o sırada park halinde bulunan 20 araç zarar gördü. Araçlardan bir bölümü çekiciler yardımıyla kaldırıldı.
Dostlar Sitesi’nde oturan vatandaş Cemal Kolçaklı, “Yağmur sonrası istinat duvarı çöktü. Araçlarda maddi hasar oluştu” dedi. Bir diğer bina sakini Ümit Özleyen ise, “istinat duvarı çöktü. Araçlar duvarın altında kaldı. Zarar gören bazı araçlar çekicilerle götürüldü. Olayda kimse yaralanmadı” dedi.
Salgın nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan, olay yerinde yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı yetkililer tarafından bildirildi.