İran’da ülke genelinde yeni tip koronavirüs (COVID-19) vakasının görüldüğü ilk günden itibaren 60 bin hemşirenin virüse yakalandığı ve 100 hemşirenin ise yaşamını yitirdiği açıklandı.
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nın açıklamasına (ISNA) göre, Hemşireler Birliği Başkanı Dr. Muhammed Mirzabeygi; düzenlediği basın toplantısında, ülkelerinde yaklaşık 145 bin hemşire bulunduğunu ve bu hemşirelerden 60 bininin koronavirüse yakalandığını açıkladı.
Bugüne kadar virüs sebebiyle 100 hemşirenin yaşamını kaybettiğini aktaran Mirzabeygi, COVID-19 virüsüne yakalanan hemşirelerden halihazırda 6 bininin karantinada izolasyon sürecinde olduğunu kaydetti.
Çin’in Wuhan kentinde başlayarak dünyaya yayılan COVID-19 virüsü, İran’da ilk kez 19 Şubat tarihinde Kum kentinde rastlanmış, kısa süre sonrasında ülkenin tamamına yayılmıştı.
İran’da dün virüs kaynaklı toplam hayatını kaybeden insan sayısı 52 bin 883, vaka sayısı da 1 milyon 131 bin 77 olarak bildirilmişti.