• Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
Cuma, Mart 24, 2023
Son Haberler
  • Giriş
  • Kayıt
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Son Haberler
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Ana sayfa Haberler

İkinci el online otomobil pazarında satışlar düştü!

Ekim 25, 2021
Kategori Haberler

Türkiye ikinci el online otomobil pazarında satışlar, eylül ayında bir önceki aya kıyasla % 19 düşüş göstererek 113 bin 964 olarak kaydedilirken, araç fiyatları yaklaşık % 1,6 arttı. Indicata’nın ikinci el online pazar raporundan elde edilen bilgilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında eylül satışları, ağustos ayına oranla % 19 düşüş göstererek 113 bin 964 (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış olarak sayıldığında) oldu. Ağustosta 140 bin 608 satış meydana gelmişti. Eylül ayında ikinci el online satışlar içinde binek araçların oranı % 83, hafif ticari araçların oranı % 17 oldu. Geçtiğimiz senenin eylül ile karşılaştırıldığında satışlarda % 40, 2020’nin Ocak ile Eylül aylarına göre de % 25 düşüş yaşandı.

İlana çıkan otomobil sayısı % 17 düşüş gösterdi

Geçtiğimiz ay ikinci el online binek ve hafif ticari pazarında ilana çıkan araç sayısı 270 bin 911 ile ağustos ayına göre % 17 düşüş kaydetti. İlana çıkan araçların % 42’sinin satışı yapıldı. Bu senenin dokuz ayında ikinci el online pazarında 2 milyon 731 bin 443 tane tekil ilan yayınlanırken, ilanı yayınlanan araçların % 44’ünün satışı yapıldı.

Dizel otomobil satışları ilk sırada

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari pazarı motor tipine göre incelendiğinde, eylül ayında en yüksek payı 70 bin 164 satış ve % 61,57 oranla dizel otomobiller elde etti. Dizel otomobilleri, 40 bin 436 satış ve % 35,48 oranla benzinli, 1.265 satış ve % 1,11 oranla oto gazlı otomobiller izledi. Hibrit otomobillerin payı 1.795 satışla % 1,58 ve elektrikli otomobillerin payı da 304 satışla % 0,27 olarak kayda geçti. Eylülde 36 bin 549 taneyle en çok C segment araç satışı yapıldı. C segmentinden sonra en çok satış 20 bin 912 taneyle B segmentinde kaydedildi.

Araç fiyatları yaklaşık yüzde 1,6 yükseldi

İkinci el pazarında en çok satışı yapılan ilk 28 markanın 200 modeline ait 1.200 varyantın 15 farklı model senesindeki 39 bin 565 ilanının fiyat değişimleri değerlendirilerek yapılan incelemeye göre, eylül ayında ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında bir önceki aya kıyasla yaklaşık % 1,6’lık fiyat yükselişi kaydedildi. Bu senenin dokuz ayında ortalamada % 8,4’lük fiyat yükselişi yaşanırken, en çok fiyat artışı 10,9 puanla hafif ticari araç grubunda meydana geldi. Bunu, 9,8 puanla A ve 9,1 puanla B segmentleri takip etti.

İnternetten kaldırıldığında “satış” olarak değerlendiriliyor

Diğer taraftan, makine öğrenmesi, yapay zeka ve büyük verinin bir araya gelmesiyle meydana gelen iş zekası seti Indicata, Türkiye’deki ikinci el online otomobil pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç verisini inceliyor. Rapordaki satış bilgileri, ikinci el ticareti yapan kurum ve kuruluşların online pazarda belirttikleri ilan bilgilerine dayanırken, bu verilerin arasında bireysel araç ilanlarına ait bilgiler yer almıyor. Online platformda ikinci el ticareti yapan kurumlar, iki nedenle satışa sundukları araçların ilanlarını kaldırıyor. Birincisi, değişen pazar şartlarına göre ilandaki araçların fiyatını düzenleyerek yeniden ilanı yayına koyuyorlar. Bu ilanların tekrardan ne zaman yayınlandığı da Indicata tarafından izleniyor. İkinci olarak, ticaret yapan kurum ya da kuruluş, aracını sattığı için ilandan kaldırıyor ve yeniden satışa çıkaracağı bir aracının ilanını yayınlıyor. Bu ikinci grup araç ilanları, yani ilandan tümüyle kaldırılan araçlar “satış” olarak sayılıyor.

Bir önceki içerik

Mandalina ihracatı için hedef 500 milyon dolar!

Bir sonraki içerik

İlkbahar buğdayı fiyatlarında yeni rekor!

Benzer İçerikler

Volkswagen varlıkları
Haberler

Volkswagen Varlıkları Rusya’da Donduruldu

kentsel dönüşümde merak edilenler
Haberler

Kentsel Dönüşümde Merak Edilenler

Haberler

Togg T10X Ön Siparişi Başladı

Bir sonraki içerik

İlkbahar buğdayı fiyatlarında yeni rekor!

ÖNERİLEN HABERLER

yasak elma

Yasak Elma Bitiyor Mu?

tcmb

TCMB Rezervlerine Doping

piyasa

Piyasalarda Son Gelişmeler

avrupa bankaları

Avrupa’nın Büyük Bankaları Ne Durumda?

Bitcoin 30000 Dolar Seviyesine İlerliyor

piyasa gundemi

Piyasalarda Gündem

ETİKETLER

2020 ABD Almanya Altın Amerika Avrupa açıklama aşı BioNTech ceza covid-19 dava destek Dolar Donald Trump dünya ekonomi ekonomik enflasyon Euro FED ihracat koronavirüs kovid-19 Maske otomobil pandemi petrol piyasalar rekor Rusya salgın sosyal medya TCMB tedbir Twitter TÜİK Türkiye virüs yeni Zam Çin ünlü İngiltere İstanbul

POPÜLER İÇERİKLER

Haberler

Dijital Göçebelik yayılıyor!

Geçen seneden bu yana evden çalışma bütün dünyada devam ederken bir yandan da ülkeler cazip teklifler ile dijital göçebeliği hayata...

931 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor

Pancar ve şeker üretiminde rekor

yasak elma

Yasak Elma Bitiyor Mu?

Son Haberler

Türkiye'nin ve Dünya'nın son dakika gelişmelerini anlık takip edebileceğiniz en iyi haber sitesi.

Bizi takip edin:

Son Haberler

  • Yasak Elma Bitiyor Mu?
  • TCMB Rezervlerine Doping
  • Piyasalarda Son Gelişmeler

Kategoriler

  • Dünya (263)
  • Ekonomi (508)
  • Haberler (1.560)
  • Kültür (37)
  • Magazin (109)
  • Politika (7)
  • Spor (5)
  • Uncategorized (4)
  • Yaşam (16)

Derlemeler

yasak elma

Yasak Elma Bitiyor Mu?

tcmb

TCMB Rezervlerine Doping

  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Welcome Back!

Login to your account below

Şifrenizi mi unuttunuz? Sign Up

Yeni hesap oluştur!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In