İstanbul Maltepe ilçesinde ikamet eden ve yazılım işiyle meşgul olan Mesut Haylar adlı kişi, müşterisi sandığı dolandırıcıların hesabına gönderdiği belirli bir miktar paranın ardından mahkemelik oldu. Mahkemede dolandırıcılık suçundan sanık olarak yargılanacağını öğrenen Haylar, olay yüzünden psikolojisinin bozulduğunu evden çıkmaya korkar hale geldiğini belirtti.
Hadise, geçen aylarda Maltepe’de gerçekleşti. Bildirilene göre, ikinci el ürün satışı yapan bir platformdan cep telefonu satışı için anlaşan taraflar arasından alıcı kişi ücreti karşı tarafa banka hesabı üzerinden iletmiş olmasına karşın satıcının kendisine cep telefonu göndermemesi yüzünden olayı mahkeme makamına taşıyarak, dolandırıldığını öne sürerek şikayetçi oldu.
O sırada parayı almasına karşın satmış olduğu cep telefonunu, alıcıya göndermediği iddia edilen kişi, aldığı 2 bin 500 TL’yi başka insanların hesabına aktardı. Üçüncü kişilerin eline geçen 2 bin 500 TL sonunda da Maltepe’de ikamet eden ve yazılım işi yapan Mesut Haylar’a sunmuş olduğu yazılım hizmetinin ardından elektronik para sistemi ile aktarımı yapıldı.
Cep telefonu satıcısının kendisini dolandırdığını iddia eden kişinin şikayet etmesinin ardından konu ile ilgili dava açıldı. Paranın iletildiği hesapların izlenmesinin hemen ardından yazılım firması sahibi olan Mesut Aylar paranın geldiği son hesap olarak tespit edilmesi üzerine açılan davada sanık olarak yer aldı.
Kendisine açılan davayı öğrenince şok geçirdiğini ifade eden Mesut Haylar, ikinci el bir alışveriş sitesi üzerinden telefon alan bir hanımefendinin, ödemesini yapmasına karşın telefonu satıcı kişinin göndermediğini hanımefendinin de dolandırıldığını anlayınca şikayetçi olduğunu dile getirdi. Dolandırıcının mağdurun parası ile farklı yerlere ödemeler yaptığını vurgulayan Haylar, bu paranın geçtiği şahısların onların firmasından olduğunu hizmet alınca paranın onların hesabına geçiş yaptığını belirtirken, ödeme şekilleri olan elektronik para sisteminde açıklama bölümü bulunmadığı için fatura numarasının da yazılı olmadığını bu nedenden onlara parayı gönderen kişinin bilgilerine de erişemediklerini ifade etti. Haylar, dolandırıcıların hem telefon sattıkları şahsı hem de kendisini dolandırdıklarını bildirdi.
Olay sonrasında zor günler geçirdiğini ifade eden Haylar, evden çıkmaya korkar bir hale geldiğini ve psikolojisinin bozulduğunu da ekledi.