Reddit’in tetiklediği alım çılgınlığı ile birlikte gümüş fiyatları, yeni haftaya % 5’in üzerinde bir yükseliş ile başlayarak 6 ayın zirve seviyesini görmüş oldu.
Fazla talepten sebebiyle perakende satış noktaları külçe ve sikke gümüş talebi ile hafta sonu dolup taşarken Amerika’da Apmex gibi değerli metal satıcıları, aşırı talep yüzünden Asya piyasaları açılana dek siparişleri işleme koyamayacaklarını bildirdi.
Gümüş vadeli kontratları, Reddit kullanıcılarının akın etmesi ile birlikte geçtiğimiz haftayı neredeyse %6 artış ile bitirmişti. Geçen seneyi yaklaşık olarak %50 artış göstererek kapatan gümüş, senelik performans konusunda altını ikiye katlamıştı.
Gümüş fiyatları, geçtiğimiz hafta perşembeden beri %12,55 arttı.
Guardian Vaults’ın İş Geliştirme Yöneticisi olan John Feeney, yalnızca hafta sonunda üç hafta içerisinde açılan hesapların toplamı kadar hesap açıldığını bildirdi.
Çıkan haberlere göre, altın/gümüş oranı son birkaç senenin düşüğünde devam ederken emtia fiyatlarını yükseltmek için GameStop’ta yapılandan daha fazlasının yapılması gerekmekte.
Gümüş fiyatları yeni haftaya Türkiye saati ile 07:53’te %5,5 artış göstererek başlayıp ons başına 28,4694 dolar seviyesinden işlem görmekte.