Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Galatasaray evinde Kasımpaşa’yı ağırladı. Maç sonucunda da 1-0 skor elde etti. Böylece galibiyeti elde etmiş oldu. Hatta Galatasaray ve Kasımpaşa maçının özellikle ilk çeyreği oldukça dengeli oldu. Yani çoğunlukla iki takım da ilk çeyreği orta sahada geçirdi. Maçın hakemi de Atilla Karaoğlan’dı. Ayrıca maçta üzücü bir gelişme gerçekleşti. Maçın 22. Dakikasında İspanyol oyuncu Juan Mata sakatlandı. Hatta yerini Milot Rashica’ya bırakmak zorunda kaldı.
Her ne kadar ilk dakikalarda oyun dengeli gitse de, sonrasında Galatasaray baskınlık kurdu. Özellikle ilk devre sonuna doğru baskısını hissettirdi. Hatta Galatasaray golcü oyuncusu Mauro Icardi üst üste gol pozisyonları elde etti. Kasımpaşa’nın kalecisi Günay Güvenç’i git vermedi. İlk yarı bu şekilde biterken, Okan Buruk ikinci yarı için değişiklik yaptı. Hatta Yunus Aygün yerine Nicolo Zaniolo’yu oyuna aldı. Zaniolo ara transferde 15 milyon Euro bedeliyle Roma’dan kadroya katılmıştı.
Galatasaray Gölü Zaniolo İle Buldu
Zaniolo, hem Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı hem de ilk golünü kaydetti. Hatta oyuna katılmasını takip eden 12. Dakikada golünü attı. Rashica’nın asistiyle attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçti. Ne yazık ki, sarı kırmızılı oyuncu Victor Nelsson 75. Dakikada sarı kart yedi. Bu sebeple gelecek haftaki Konyaspor maçında cezalı duruma geldi.
Her ne kadar, ilerleyen dakikalarda Kasımpaşa kontra ataklar ile pozisyon arasa da, başarılı olamadı. Sarı-kırmızılı takımın defansını geçemeyen Kasımpaşa maçı kaybetti. Yani galibiyet Galatasaray’ın oldu.
Böylece, Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de üst üste 14. maçını da kazandı. Hatta 1959-60 sezonundaki Beşiktaş’a ait rekoru da kırmış oldu. Nitekim puanını 60’a yükseltmiş oldu. Kasımpaşa 25 olan puanını arttıramadı.
Maçın detayları şu şekilde oldu:
- Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Kerem Ersoy
- Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Adekugbe, Torreira (Dk. 72 Berkan Kutlu), Oliveira, Yunus Akgün (Dk. 46 Zaniolo), Mata (Dk. 22 Rashica), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 71 Barış Alper Yılmaz), Icardi (Dk. 90 Gomis)
- Kasımpaşa: Günay Güvenç, Fabiano, Donk, Djilobodji, Yasin Özcan (Dk. 73 Hadergjonaj), Tirpan (Dk. 82 Aytaç Kara), Hajradinovic, Malsa (Dk. 73 Ali Gholizadeh), Mounir (Dk. 90+2 Ahmet Engin), Fall, Koita (Dk. 82 Ali Sühan Demirel)
- Gol: Dk. 57 Zaniolo (Galatasaray)
- Sarı kartlar: Dk. 44 Malsa, Dk. 50 Tirpan (Kasımpaşa), Dk. 47 Torreira, Dk. 75 Nelsson, Dk. 90+4 Zaniolo (Galatasaray)