• Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
Pazar, Mayıs 28, 2023
Son Haberler
  • Giriş
  • Kayıt
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Son Haberler
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
Ana sayfa Haberler

DSÖ’den Türkiye’ye teşekkür!

Ocak 11, 2021
Kategori Haberler

DSÖ’nün tavsiyelerine uygun davrandığı için Türkiye’ye teşekkürlerini ileten Avrupa Direktörü Kluge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği faaliyetlerin ve liderliğinin dünya ülkeleri tarafından taktir edildiğini belirtirken, güçlü veri ve bilgi sağlama sistemimiz sebebiyle Türkiye’yi tebrik etti.
Ayrıca Kluge, Türkiye’de yapılan aşı çalışmaları, hızlı tanı kiti çalışmaları ve virüsün genom dizilimi konusunda gerçekleştirilen çalışmaları genişlettiğimiz için de ayrıca tebrik etti.
Türkiye’deki vaka sayılarında yaşanan düşüşü vurgulayan Bakan Koca, Avrupa’da vaka sayısında yaşanan artışın, Türkiye’de gittikçe azaldığı bir döneme girdiğimizi belirtirken; hızlı test, izolasyon ve temaslı takibinden taviz vermediklerini dile getirdi. Filyasyon ekiplerinin her biri 3 kişi olacak şekilde toplamda 16 bin ekipten oluştuğunu belirtirten Koca, şu anda halihazırda günlük 16 bin vakamızın olmadığını bu sebeple 1 ekibe 1 hasta bile düşmediğini aktardı. Sayıyı daha da azaltmayı amaçladıklarını bildiren Koca, hakla aşılama yapmadığı sürece filyasyon ekip sayısını azaltmayı düşünmediklerini belirtirken, her geçen gün hastanedeki boş yatak sayısının arttığını ifade etti.
Aşı dağıtım planlarını oluşturduklarını belirten Koca, aşı çalışmalarında da oldukça yol aldıklarını ve Türkiye’de yürütülen 13 aşı çalışmasının Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı listelerde yer aldığını bildirdi. Sağlık Bakanlığına bağlı olan bir araştırma-geliştirme birimi Türkiye Sağlık Enstitülerince desteklenen ve klinik aşamasında olan ilk yerli aşının geliştirilmesini çok az zamanda tamamlanacağını ifade etti.
Koca ve Kluge, ilk defa İngiltere’de rastlanan koronavirüs mutasyonu ile ilgili görüş alışverişi yaptı. Mutasyonun yakından takipçisi olduklarını ve koronavirüsün mutasyona uğramış şeklinin Türkiye’de görülmesini geciktirmek amacıyla gereken bütün çalışmaları yürüttüklerini belirten Bakan Koca, mutasyonun gözlemlendiği ülkeler ile ilgili belirli seyahat tedbirleri aldıklarını ve bu ülkelerden Türkiye’ye giriş yapan kişiler için karantina önlemlerini uygulamaya başladıklarını dile getirdi. Bugüne kadar karantinada olan kişilerin 15’inde de bahsi geçen mutasyona rastlanıldığını belirten Bakan Koca, gelecek süreçte de ülkedeki vakaların sekans çalışmalarını sıklaştırarak küresel işbirliğine katkıda bulunmak için sonuçları paylaşmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Kluge, koronavirüsünde meydana gelen mutasyonun ölüm oranlarını artırdığına veya hastalığı ağırlaştırdığına ilişkin herhangi bir gösterge bulunmadığını, yalnızca bulaşıcılığın arttığını dile getirdi. Kluge bu yüzden dünya çapında halk sağlığı önlemlerinin sıklaştırılması ve aşılama çalışmalarının hız kazanmasını tavsiye ettiklerini ekledi.

Etiketler: aşıçalışmaDSÖİngilterekoronavirüsmutasyonTürkiyevakavirüs
Bir önceki içerik

Merkez Bankası’nın Yeni Nesil Transfer Sistemi Başlıyor!

Bir sonraki içerik

Çiçekçiler 2020 yılını büyük ihracatla bitirdi

Benzer İçerikler

OpenAI
Haberler

OpenAI/Altman: Yapay Zeka Düzenlenmeli

Kerem Kınık
Haberler

Kerem Kınık İstifa Etti

Haberler

Twitter Yeni Özelliklerle Güncelleniyor

Bir sonraki içerik

Çiçekçiler 2020 yılını büyük ihracatla bitirdi

ÖNERİLEN HABERLER

seçimlerde son durum

Seçimlerde Son Durum

altın

Altın ve Hisse Senetlerinde Son Gelişmeler

faiz indirimi

Faiz İndirimi 2025’te Mi?

piyasa gündemi

Piyasa Gündemi

Sinan Oğan Kararını Verdi

Sinan Oğan Kararını Verdi

ABD Çin İlişkileri Piyasa Gündeminde

ABD-Çin İlişkileri Piyasa Gündeminde

ETİKETLER

2020 ABD Almanya Altın Avrupa açıklama aşı BioNTech ceza covid-19 dava destek Dolar Donald Trump dünya ekonomi ekonomik enflasyon Euro faiz FED ihracat koronavirüs kovid-19 Maske otomobil pandemi petrol piyasalar rekor Rusya salgın sosyal medya TCMB tedbir Twitter TÜİK Türkiye virüs yeni Zam Çin ünlü İngiltere İstanbul

POPÜLER İÇERİKLER

Haberler

Dijital Göçebelik yayılıyor!

Geçen seneden bu yana evden çalışma bütün dünyada devam ederken bir yandan da ülkeler cazip teklifler ile dijital göçebeliği hayata...

931 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor

Pancar ve şeker üretiminde rekor

seçimlerde son durum

Seçimlerde Son Durum

Son Haberler

Türkiye'nin ve Dünya'nın son dakika gelişmelerini anlık takip edebileceğiniz en iyi haber sitesi.

Bizi takip edin:

Son Haberler

  • Seçimlerde Son Durum
  • Altın ve Hisse Senetlerinde Son Gelişmeler
  • Faiz İndirimi 2025’te Mi?

Kategoriler

  • Dünya (266)
  • Ekonomi (578)
  • Haberler (1.581)
  • Kültür (37)
  • Magazin (114)
  • Politika (17)
  • Spor (5)
  • Uncategorized (6)
  • Yaşam (16)

Derlemeler

seçimlerde son durum

Seçimlerde Son Durum

altın

Altın ve Hisse Senetlerinde Son Gelişmeler

  • Reklam
  • Künye
  • Gizlilik Politikası

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Kültür
  • Spor
  • Yaşam

© Copyrigth 2020 Son-haberler.com tüm hakları gizlidir.

Welcome Back!

Login to your account below

Şifrenizi mi unuttunuz? Sign Up

Yeni hesap oluştur!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In