2013 yılında Stanford Üniversitesi öğrencileri olan Tony Xu, Stanley Tang, Andy Fang ve Evan Moore tarafından Palo Alto’da kurulan DoorDash yemek dağıtım şirketi, dün New York Borsası’nda halka arz edilirken ilk işlem günü sonrası değerini ikiye katladı.
ABD’deki yemek dağıtım şirketi, halka arz dosyasında 75 – 85 dolardan değerlenen 33 milyon hisse tahmin edilen 90-95 dolar seviyesini aşarak 102 dolar ile işlem görmeye başladı. 189.51 dolardan kapanan DoorDash hisseleri ilk günden değerini ikiye katladı.
DoorDash’e sene başında 15 milyar dolar piyasa değeri biçilmişti. Halka arz sonrasında 72 milyar dolarlık değere ulaşan şirketin halka arz sayesinde topladığı para ise 3.4 milyar oldu.
Üyelerinden sınırsız teslimat için aylık 9.99 dolar tahsil eden, kullanıcıların üye olmasının ardından bölgelerine yemek siparişi dağıtılan DoorDash firmasının, toplamda 18 milyon müşterisi, 5 milyon üyesi ve 1 milyon kuryesi bulunmakta.
Yıllık 181 milyon olan sipariş sayısını salgın nedeniyle 584 milyona çıkaran DoorDash yine de zarar etmeye devam etmekte.
Halka arz dosyasında DoorDash şirketi, gelecek dönemde daha fazla zarar edeceklerini öngördüklerini belirterek, büyümek için ciddi miktarda ek fon kullanılacağını açıkladı.