Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi olan kişiler için başlatmış oldukları sosyal destek programlarının ödeneklerinin 2021 itibarıyla artırıldığını belirterek, hak temelli hizmet anlayışı ile toplumun ihtiyacı olan kesimlerini sosyal dışlanmadan koruduklarını ve mağduriyetlerini giderdiklerini ve sundukları hizmet ve yardımların toplumun bütün kesimlerini içine almasında, artan bütçe kaynaklarının rolünün büyük olduğunu ifade etti.
2021 itibarıyla SED tutarını arttırdıklarını belirten Zehra Zümrüt Selçuk, her bir çocuk için ödeme miktarının 1.161 TL’ye çıkarıldığını, bu kapsamda, Ocak’ta SED hizmetinden faydalanan 131 bin çocuk için 149 milyon TL ödeme gerçekleştirdiklerini vurgularken, SED ile çocukları aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruduklarını ve çocukların üstün yararını gözettiklerini bildirdi.
Bakan Selçuk, zihinsel ve ruhsal engelli bulunan vatandaşların özel sektörde işe alımına destek vermek için gerçekleştirdiği korumalı işyeri modeliyle işyerlerine her engelli çalışanı için ödenen aylık tutarı 2021’de 914 TL’ye arttırıldığını bildirdi.
Selçuk, engelli vatandaşların evde bakımlarının sağlanması amacıyla Evde Bakım Yardımı hizmeti verdiklerini dile getirerek, 2020’de 536 bin vatandaşa toplam 9,4 milyar TL ödeme yaptıklarını ifade etti. Selçuk, 2021’in ilk altı aylık süreçte Evde Bakım Yardımı için kişi başına ödenecek olan yardımın 1.657 TL olduğunu bildirdi.
Bakan Selçuk, yaşlı, engelli, engelli yakını aylığı ile kronik hastalık yardım ücretlerini 2021’de arttırdıklarını dile getirdi. Selçuk, 2021’in ilk altı aylık sürecinde yaşlı aylıklarında her bir kişi için ödenecek yardım miktarını 763 TL’ye, %40’la %69 engelli vatandaşların aylığını ise 609 TL’ye, %70 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşların aylığını 914 TL’ye, engelli yakını aylığını ise 609 TL’ye ve ihtiyaç sahibi olan tüberküloz ile SSPE hastalarına yapılan yardım tutarını 1.657 TL’ye çıkarttıklarını dile getirdi. Bakan Selçuk, silikozis hastalığı olan kişilere yapılan desteklerde de bir artış yapıldığını sözlerine ekledi.